MyPond-Légy részese az ország legnagyobb kistó felmérésének!  

Magyarország legnagyobb kistó felmérése

hírek kép

Köszönjük a több mint 800 sikeresen kitöltött kérdőívet, amellyel válaszadóink hozzájárultak munkánk sikeréhez.


Itt megtekintheted, hogy miről is szól a kérdőívünk.


Mi a célunk ezzel a kérdőívvel?


A segítségeddel elkészítjük az ország kerti tavainak átnézeti térképét, melyen a tavak sok kis pontként lesznek ábrázolva, ugyanakkor a térkép nem nagyítható olyan mértékben, hogy a kert vagy a tó ténylegesen látszódjon, így őrizve meg az anonimitásod.


A kérdőív kitöltésével rendkívül fontos munkát végzel! Az ilyen jellegű térképek kiemelkedően fontos szereppel bírnak a tóhálózat sűrűségének felderítésében, emellett pedig általános illusztrációs, valamint kommunikációs feladatok ellátásához is hasznosak.

Az elemzések elvégzéséhez a tavak GPS koordinátáira is szükségünk lesz. Célunk olyan kérdések megválaszolása, mint például nagyobb-e a biodiverzitás az olyan kerti tavakban, amelyek körül sok másik kerti tó található? A koordináták megadásával hozzájárulsz, hogy egyénileg nem azonosítható, anonim módon felhasználjuk a tó GPS koordinátáit térképes ábrázolások és későbbi biodiverzitás-elemzések készítéséhez!


Az adatgyűjtéssel kapott eredményeket igény esetén visszajuttatjuk számodra, annak érdekében, hogy minél többet megtudhass tavad vízminőségéről, valamint a benne található élőlényekről.


Kövesd figyelemmel folyamatosan bővülő honlapunkat, ha szeretnél többet megtudni kerti kistavadról!

hírek kép

2022.02.01.