MyPond-Légy részese az ország legnagyobb kistó felmérésének!  
hírek kép

2021.07.20.

Írt rólunk a National Geographic

A National Geographic rólunk írt cikkéből megtudhatod, hogy mi a célunk a magyarországi kerti kistavak felmérésével, azoknak milyen fontos szerepük van a helyi biodiverzitás növelésében, valamint az úgynevezett városi hőszigethatás csökkentésében, emellett élőhelyül szolgálnak számos őshonos élőlénynek.

hírek kép

2021.09.11.

Olvasd el a qubit.hu rólunk írt cikkét!

Már több mint 600-an kitöltötték azt a kérdőívet, amit Magyarország kerti kistavainak felmérésére állított össze munkatársaival Horváth Zsófia, az Ökológiai Kutatóintézet munkatársa, a My Pond elnevezésű projekt vezetője.

hírek kép

2021.09.24.

MyPond a Kutatók Éjszakáján

Az Ökológiai Kutatóintézet munkatársai előadásokkal, laborlátogatásokkal, filmvetítéssel várták az érdeklődőket az ÖK Vízi Ökológiai Intézetben 2021. szeptember 24-én.

A rendezvény keretében a látogatók megismerhették a MyPond projektet is a kutatók “Mit rejt a kerti tavad?” című bemutatójából.

hírek kép

2021.10.03.

Földi Javak Asztalunkon - Mi is ott voltunk

A Földi Javak Asztalunkon elnevezésű rendezvényen, 2021. október 4-én a helyi és regionális termelők, kézművesek termékeivel, szakmai kiállítókkal ismerkedhettek meg a helyszínre látogatók, a gyermekeknek szervezett programok mellett.

Médiamegjelenéseink:

Délmagyarország (16. oldal) - A tavak hatása Magyarország. A magyarországi kerti kistavak helyi biodiverzitásra gyakorolt hatását vizsgálják a lakosság bevonásával az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársai. A My Pond – Az én tavam elnevezésű projektben a lakosság bevonásával, többek között DNS-alapú módszerekkel tervezik felmérni a kerti kistavakat – közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat. Első lépésben egy kérdőív kitöltésére kérik a saját kerti tóval rendelkező lakosságot. (...) - 2021.07.20.